Про це повідомляє директор зоопарку Сергій Писарєв, пише «РосБалт».

Школярки віком 13 і 14 років проникли в зоопарк уже після його закриття – в неділю о 22:00 за місцевим часом (18:00 за київським). За даними очевидців у соцмережах, вони були п'яні.

Гуляючи територією з тваринами, дівчатка звернули увагу на вольєр дев'ятирічного тигра Лотоса і почали стукати по огорожі, намагаючись привернути увагу хижака. Тигр відреагував на стукіт і гучні крики – спочатку він зачепив куртку, потім став тягнути одну з дівчаток до себе за ногу. Але решітки огорожі були настільки вузькі, що це зробити не вдалося. Однак він зумів розірвати м'язи на нозі дитини.

«Своє перебування в зоопарку вони пояснили тим, що намагались обійти бруд», – додає директор зоопарку.

Він зазначив, що «друга дівчинка почала кричати – на її крики прибіг охоронець, який викликав співробітників МНС, лікарів і поліцію». За його словами, дівчинку доправлено ​​у відділення травматології міської лікарні №12, де її прооперувала. Зараз її здоров'ю нічого не загрожує.

У СК РФ в Алтайському краї підтвердили факт надзвичайної події і повідомили про розпочату перевірку, за результатами якої буде ухвалено процесуальне рішення.

Водночас заступник директора зоопарку з питань формування колекції Павло Резніченко повідомив, що тигр Лотос був «нормальним й адекватним» і не винен у трагедії, пише ТАСС.ру.

«Він прибув у рамках обміну із Сіверська (закрите місто в Томській області – ред.). Ми для своєї тигриці Багіри пару підшукували і його взяли на покриття (виведення потомства – ред.). Договір у нас до 1 червня. Нормальний, адекватний тигр. Якби вони (школярки – ред.) так різко з ним не поводилися, нічого б не було», – розповів він.

За його інформацією, школярки перелізли через двометровий паркан і почали годувати тигра м'ясом, намотуючи його на палицю.

«Розлютили його, ось він і хапнув», – пояснив Резніченко.

Він припустив, що також хижака міг дратувати запах алкоголю від однієї з дівчаток.

«Тварини реагують на алкоголь. З тигром усе добре, з ним нічого не планують робити поганого, тому що він абсолютно не винен», – зауважив представник звіринцю.

Він наголосив, що в зоопарку дотримано всіх заходів безпеки і для того, щоб дістатися до клітки, потрібно докласти великих зусиль.

«Я, маючи зріст 1,85 метра, не дотягнуся рукою до тигра, мені потрібно перелізти через огорожу, щоб до нього потрапити. Значить, було порушено всі заходи безпеки. Спрацював людський фактор, дитяча дурість», – вважає представник зоопарку Олександр Чеботарьов.

ІА "Вголос": НОВИНИ