Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на представника СКР Володимира Маркіна, пише «ВВС-Україна».

Другу справу порушили за ознаками злочину, передбаченого 238 статтею кримінального кодексу Росії - надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки.

Раніше російські слідчі порушили справу за статтею 263 - порушення правил безпеки експлуатації транспорту.

У СКР кажуть, що планують об'єднати дві справи.

Тим часом у авіакомпанії-перевізнику «Когалимавіа» і московському аеропорту Домодєдово проводять обшуки, додав пан Маркін.

«Під час обшуків буде вилучена документація, пов'язана із діяльністю авіаперевізника, експлуатацією і технічним обслуговуванням літака. З їхньою допомогою слідство встановить повноту і правильність підготовки повітряного судна і льотного екіпажу до надання послуг і перевезення пасажирів. Крім того, слідство має намір негайно допитати осіб, задіяних у роботі із підготовки літака і екіпажу», - сказав він.

Нагадаємо, уламки російського лайнера Airbus-a321 компанії «Когалимавіа знайшли біля аеропорту міста Ель-Аріш на Синайському півострові.

Літак зник з екранів радарів у районі кіпрської Ларнаки зранку 31 жовтня. Чартер вилетів з аеропорту курортного міста Шарм-ель-Шейх у Санкт-Петербург.

На борту перебувало 217 пасажирів та 7 членів екіпажу. Згодом стало відомо, що на борту також перебувало троє громадян України.

Reuters з посиланням на єгипетських рятівників повідомляє, що в одній з секцій літака, чути голоси, можливо, деяким пасажирам вдалось врятуватись.

ІА "Вголос": НОВИНИ