Про це з посиланням на повідомлення Національного бюро Інтерполу пише російське агентство РІА «Новости».

Операція «Пангея» проходила на території 115 держав-членів Інтерполу. Її завданнями було виявлення і припинення реалізації сильнодіючих речовин, фальсифікованих та недоброякісних медичних виробів, а також немедичних препаратів і так званих біодобавок під виглядом високоефективних лікарських засобів. Основний акцент в операції робили на протидії незаконному продажу медичних препаратів та виробів у мережі Інтернет.

«Загалом по країні... з незаконного обігу вилучено понад 268 тисяч одиниць лікарських засобів на суму понад дев'ять мільйонів рублів, а також 40 тисяч одиниць фальсифікованих та недоброякісних презервативів «Contex» і «Durex», – ідеться в повідомленні.

Також на базі пересувних лабораторій, що їх надав «Росздравнадзор», поліція перевірила якість близько 300 зразків препаратів, при цьому було виявлено 20 партій ліків, справжність яких викликає сумнів. Так, у Пермській області виявлено препарат «Альбумін», документи про якість якого не підтвердив орган сертифікації, повідомляє Інтерпол.

ІА "Вголос": НОВИНИ