Раніше операцію із затоплення док-камери підтвердив прес-секретар Об'єднаної суднобудівної корпорації Ілля Житомирський, пише «Новая газета». 

За його словами, човен герметичний і будь-які ризики відсутні. Операція із затоплення може зайняти близько 5 годин.

Підводний човен буде частково затоплена в морській воді, тому що гасіння піною не приносить результатів. Співрозмовник агентства також розповів, що на підприємстві збільшилася площа пожежі, але через задимлення не можна встановити, наскільки.

У прес-службі «Зірочки» в той же час запевнили, що пожежа не представляє загрози іншим суднам, що перебувають на ремонті, тому що підводний човен знаходиться на віддалі.

Радіаційний фон в Северодвінську знаходиться в нормі, заявили в адміністрації Северодвінську. Раніше в Міноборони повідомили, що з підводного човна вивантажений боєкомплект і атомне паливо, а енергоустановки заглушена.

Нагадаємо, займання на АПЧ «Орел», що знаходиться в Северодвінську на ремонті з 2013 року, відбулося близько 14:00 мск. За попередньою версією, на судні загорівся гумовий утеплювач між легким і міцним корпусом підводного човна. В результаті пожежі ніхто не постраждав.

ІА "Вголос": НОВИНИ