Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Це рішення ухвалено у зв'язку зі зверненням Ради Федерації Федеральних зборів РФ генеральному прокурору РФ, міністру закордонних справ РФ і міністру юстиції РФ про перевірку організацій, включених до так званого «патріотичного стоп-листа», – повідомила офіційний представник ДП РФ Марина Гриднєва.

Вона нагадала, що «стоп-лист» затверджено постановою Ради Федерації РФ 8 липня цього року, в якому він звертає увагу на діяльність Інституту «Відкрите суспільство» (Фонд Сороса).

За її словами, «встановлено, що діяльність фонду «Відкрите суспільство» (Open Society Foundations), Інституту «Відкрите суспільство», фонду «Сприяння» (OSI Assistance Foundation) становить загрозу основам конституційного ладу Російської Федерації і безпеки держави».

Гриднєва додала, що рішення скеровано до мін'юсту Росії для включення цих організацій до переліку іноземних та міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнано небажаною на території Росії.

Фонд Сороса – міжнародна благодійна організація, яку заснував фінансист і філантроп Джордж Сорос.

Представництва фонду працюють більш ніж у 30 країнах. Керівні органи розташовані в Нью-Йорку й Будапешті.

У серпні глава комітету «Громадське сприяння» Світлана Ганнушкіна повідомила, що Фонд Сороса услід за Фондом Макартурова і «Національним фондом на підтримку демократії» може піти з Росії.

Фонд Сороса вже припинив прийом заявок від російських некомерційних організацій на отримання грантів, зазначила Ганнушкіна.

«Вони дуже переживають, чи зможемо ми закінчити теперішні проекти, чи не припиниться в нас можливість працювати з уже виділеними грошима», – повідомила вона.

Як писав «Вголос», у січні Сорос заявив, що Росія «перетворилася на мафіозну державу, в якій правителі користуються ресурсами країни заради особистого збагачення та утримання влади».

ІА "Вголос": НОВИНИ