Про це повідомляє російське агентство «Интерфакс».

На «православній» позолоченій моделі за допомогою техніки об'ємного гравіювання зображено «Трійцю» Андрія Рубльова.

На «мусульманській» – вписану в коло півмісяця мечеть Масджид ан-Набаві, одну з головних святинь ісламу, а в нижній частині панно накреслено шахаду – свідоцтво про віру в Аллаха.

Обидві моделі коштують 157 тисяч рублів (трохи більше ніж 3 тисячі доларів).

Партію випущено обмеженим тиражем. Панелі телефонів виконали вручну італійські ювеліри з дорогоцінних металів, зокрема із золота.

На сайті Інтернет-магазину, де продають новинку, наводять навіть висновок фахівців, що входять у Гільдію експертів із релігії та права: кандидата філософських наук, релігієзнавця Романа Лункіна і доктора юридичних наук Анатолія Пчелінцева.

На їхню думку, досліджуваний матеріал «не містить ознак образи релігійних почуттів віруючих». Натомість «православний» «iPhone», вважають експерти, «може бути елементом, який містично оберігає власників телефону (також невеликі ікони багато хто носить із собою або ж вішає в автомобілях), завжди допомагає власникові пам'ятати про християнську віру».

Окрім того, на новий «iPhone» можна буде навіть молитися.

«З християнського погляду, перед іконою прийнято молитися, а отже, віруючий власник може читати молитви перед цим зображенням, а також усвідомлювати необхідність вести християнський спосіб життя, й оскільки це телефон, то не розмовляти лайливими словами, не творити зло, не говорити недобрі речі», – сказано у висновку.

ІА "Вголос": НОВИНИ