Про це в ексклюзивному інтерв'ю 112.ua розповіла уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, відповідаючи на запитання щодо наявності офіційних контактів з російською колегою.

Вона підкреслила, що тема недавнього обміну заручниками, який відбувся 27 грудня на Донбасі, з омбудсменом РФ нею не обговорювалася.

«З Тетяною Миколаївною Москальковою (російський омбудсмен, – ред.) ми дуже активно співпрацюємо, але у зв'язку з тим, що в нас на сьогодні понад 5 тисяч українців перебувають під вартою на території РФ. Це основна тема нашої співпраці. Тетяна Миколаївна іноді звертається до мене з приводу тих громадян, які перебувають під вартою на території України», – розповіла вона.

Лутковська також не стала підтверджувати або спростовувати інформацію про участь російської сторони в недавньому обміні заручниками.

«Мені складно сказати щодо того, чи брала або не брала участі російська сторона, я можу сказати про те, хто був на контрольно-пропускному пункті в Майорську в той момент, коли ми готували автобуси і здійснювали процедуру із представниками так званої «ЛНР», а потім приїжджали до представників так званої «ДНР». Ось це ті, хто дійсно брав активну участь», – пояснила вона.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ