Про це повідомляє «Интерфакс-Россия».

У кримінальній справі загалом проходять 49 потерпілих. Їхні свідчення залучені до розслідування.

Напередодні суд подовжив термін затримання технічного директора ТРЦ «Зимова вишня» Георгія Соболєва, Олександра Нікітіна та Ігоря Полозиненка – співробітника і керівника компанії «Системний інтегратор», що займалася обслуговуванням пожежної сигналізації в ТРЦ.

Судденок раніше в розмові з журналістами відкинула провину в загибелі людей і сказала, що не знала про несправності пожежної сигналізації. Вона також заявила, що має намір оскаржити рішення суду.

Нагадаємо, за остаточними даними, внаслідок пожежі 25 березня в торговому центрі «Зимова вишня» в російському Кемерові загинули 64 людини, даних про зниклих безвісти в цей момент немає.

Як писав «Вголос», сьогодні, 28 березня, у російському Кемерові почалися прощання із загиблими під час пожежі в торговому центрі «Зимова вишня».

Слідчий комітет РФ також відкрив кримінальне провадження стосовно українського пранкера Микити Кувікова (Євгена Вольнова – у мережі). Чоловікові закидають «розпалювання ненависті чи ворожнечі» через поширення в Інтернеті інформації про 300 загиблих під час пожежі у торговому центрі міста Кемерово.

Також вчора в Кемерові жителі вийшли на мітинг з вимогою оприлюднити правдиві дані про загиблих у пожежі.

Пацієнти, яких відвідав у кемеровській лікарні президент Росії Володимир Путін, були «підсадними качками».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ