Про це повідомляють на сайті слідчого комітету РФ.

«Головне слідче управління СК Росії порушило кримінальну справу за фактами масових обстрілів у період з 1 грудня 2014-го по 12 січня 2015 року з установок залпового вогню «Град», «Ураган», самохідних артилерійських установок «Акація» та «Гвоздика», іншого важкого озброєння, зокрема із застосуванням запалювальних боєприпасів, міст Донецьк, Горлівка, Докучаєвськ й Оленівка, а також інших населених пунктів. Унаслідок цих обстрілів було вбито більше ніж 40 людей, понад 120 отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості, в містах Донбасу частково або повністю зруйновано житлові будинки, а також об'єкти соціальної інфраструктури та комунікації», – йдеться в повідомленні.

У слідчому комітету переконані, що в них є право «притягати іноземних громадян, які скоїли злочин поза межами Російської Федерації, до кримінальної відповідальності у випадках, якщо злочин спрямовано проти громадянина Російської Федерації».

Як писав «Вголос», у вересні 2014 року в Росії вже порушували справу про «геноцид російськомовних» на територіях, які нині перебувають під контролем бойовиків.

ІА "Вголос": НОВИНИ