В найближчий час очікуються активні бойові дії на фронті, а в середині літа буде проведена оцінка спроможностей російської федерації. 

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив заступник керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

За словами Скібіцького, у найближчі 2-3 місяці будуть проведені активні бойові операції, як наступального, так і оборонного характеру. Основною стратегічною метою України є повне звільнення окупованих територій.

Він також зазначив, що російська сторона буде намагатися виконати свої завдання, щоб потім заявити про завершення «спеціальної військової операції». Однак Скібіцький підкреслив, що українські військові будуть спостерігати за реформуванням, перегрупуванням та модернізацією російських збройних сил, що планується до середини літа.

Заступник начальника ГУР згадав про оголошення російським командуванням про реформування та відновлення ленінградського і московського військових округів. Після цього можна буде здійснити оцінку спроможностей рф та зробити прогнози щодо подальших дій у військових операціях восени та взимку.

Як писав «Вголос», зранку в тимчасово окупованому Маріуполі пролунав вибух. Українські військові відправили на концерт до кобзона чотирьох російських офіцерів.

ІА "Вголос": НОВИНИ