Міністр внутрішніх справ Румунії звільнив начальника поліції після вбивства дівчинки-підлітка, чиї неодноразові дзвінки до поліції залишалися без уваги протягом багатьох годин.

15-річну дівчину викрали в середу, і їй вдалося зробити три дзвінки і надати поліцейським інформацію про те, де її тримають, повідомляє ВВС Україна.

Її родина говорить, що офіцери не сприйняли її дзвінки серйозно, натомість у поліції стверджують, що місцезнаходження дитини було важко відстежити.

Вважають, що дівчина померла від рук викрадача.

Поліція знайшла людські останки та ювелірні вироби, які носила дівчина, у будинку, і затримала 65-річного чоловіка для допиту.

Дівчину, яку називають Александра, викрали, коли вона намагалась автостопом дістатися додому в південному місті Каракал, повідомляють у поліції.

У четвер вранці вона тричі зателефонувала на екстрену гарячу лінію 112 і сказала, що її викрав водій автомобіля, який її підвозив, повідомляє агенція AFP.

За словами начальника поліції Іоана Буда – якого наразі звільнили – Александра кричала «він підходить, він підходить», перш ніж дзвінок обірвався.

Поліцейські кажуть, що спочатку намагалися відстежити місце, з якого вона дзвонила.

Вони ідентифікували будинок, у якому дитина могла перебувати, о 03:00 в п'ятницю, повідомляє АР, посилаючись на місцеві ЗМІ.

Однак поліція звернулася за ордером на обшук, хоча закон цього не вимагає, і чекала до ранку, щоб увійти до будинку.

Вони обшукали будинок лише через 19 годин після останнього екстреного дзвінка дівчини.

Поліція відправила людські останки на експертизу – і підозрює, що вони можуть належати Александрі, а також іншому 18-річному підлітку, який зник у квітні, повідомляє Reuters.

Міністр внутрішніх справ Ніколае Мога заявив, що начальника поліції звільнили, бо «необхідно вжити кардинальних заходів».

Водночас тимчасовий генеральний прокурор Богдан Ліку заявив телерадіокомпанії «Антена-3»: «Чому (поліція) чекала ... необхідно з'ясувати. Загинула дівчина, яку за всіма ознаками можна було врятувати».

Раніше повідомлялося, що чоловік заявив про викрадення його сина бойовиками на блокпосту поблизу Мар’їнки.

ІА "Вголос": НОВИНИ