Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Зокрема депутат Львівської облради від партії «Самопоміч» і паралельно керівник ЛКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович заявив роздратованим людям:  «Чому ви апелюєте до мера? Це питання вирішується у ЛОДА, у них є департамент транспорту, який проводить відповідні конкурси, підписує договори з перевізниками, де визначається як графік, так і кінцеві зупинки. Вас використовують перевізники, схема руху приміських маршруток оформляється в ЛОДА, мер до цього відношення не має». Своє бачення у вирішені ситуації він виклав так: потрібно, аби міські маршрути були продовжені до приміської зони, от і все.

Керівник управління транспорту Львівської міськради Віктор Щир також наголосив: 
«Питання приміського транспорту і його кінцевих зупинок вирішується не в міській раді, а в ЛОДА. Закон каже, що він має доїжджати до найближчих автостанції, або визначеної кінцевої зупинки. У стрийському напрямку це «Автовокзал», у пустомитівському напрямку – АС№3 на Петлюри, у городоцькому напрямку – АС «Західна», у яворівському напрямку автостанція ще не збудована, наразі кінцева визначена біля Янівського цвинтаря, у жовківському – АС№ 2, у золочівському – АС№6 на Личаківській, жидачівський напрямок – АС№5 на Зеленій».

За словами чиновника, наразі у міста виникли проблеми лише з АС№3 на вулиці Петлюри, та все не через перенесення кінцевої, а через ремонт шляхопроводу на вул. Городоцькій. «Вулиця Любінська просто не справляється з транспортним потоком. Шляхопровід відкриється наприкінці листопада – на початку грудня, а ще до кінця року завершиться ремонт вулиці Садової і це теж розв’яже транспортні потоки», – додав Щир.

Чиновник ще раз наголосив, що рішення про вкорочення маршрутів місто не приймало, просто область намагається свої приміські маршрути привести до законодавства. «В угодах чітко прописано, де кінцева і куди вони мають їхати. А те, що вони собі попридумували зупинки де завгодно – це незаконно», – наголошує Щир. Однак він зізнається, що місто неодноразово офіційно зверталося до ЛОДА з проханням привести до порядку свої маршрутки, зокрема їх кінцеві зупинки. 

Нагадаємо, громади різних сіл Пустомитівського району прийшли сьогодні пікетувати мера Львова Андрія Садового. У разі, якщо місто не поверне попередні кінцеві зупинки приміського транспорту, люди погрожують вже цієї неділі перекрити всю кільцеву дорогу навколо Львова. 

ІА "Вголос": НОВИНИ