Як повідомляють на офіційному сайті ГСУ СК РФ Петербурга, жінка продала новонародженого сина за півмільйона рублів поліцейським, які працювали під прикриттям. Отримані гроші вона мала намір витратити на те, щоб викупити старшу дитину, яку виховують родичі колишнього чоловіка Асіят.

За версією слідчих, увечері 25 квітня 2016 року підозрювана, перебуваючи в кафе на Садовій вулиці в Адміралтейському районі, «отримала від двох осіб, які беруть участь в оперативно-розшукових заходах, 5 тисяч рублів і муляж грошових коштів на суму 470 тисяч рублів». Ці гроші було виплачено Асіят «за продаж її сина, який народився 20 квітня 2016 року»,

Відразу після здійснення угоди жінку затримали співробітники ГУ МВС Росії в Санкт-Петербурзі й Ленінградській області. Малюка, якого вона продала, помістили в спеціалізовану установу.

Затриманій приїжджій з Північного Кавказу інкримінують п. «б, з» ч. 2 ст. 127.1 КК РФ (торгівля людьми). Вирішують питання про арешт підозрюваної і висунення їй обвинувачення.

Як пише «Фонтанка.ру», це перший в історії Петербурга випадок, коли поліцейські купили новонародженого в росіянки. В операції брали участь оперативники «етнічного» відділу карного розшуку за сприяння колег із Дагестану.

Як виявилося, дагестанські силовики встановили стеження за Асіят після того, як вона завагітніла, але приховала цей факт навіть від найближчих родичів. Згодом з'ясувалося, що жінка вирішила продати дитину відразу після пологів, для чого поїхала в Петербург.

Близько місяця тому поліцейські зустрілися з Асіят під виглядом покупців. Вона повідомила, що народить уже через місяць і хоче виручити за дитину 500 тисяч рублів.

За словами Лабазанова, раніше вона розійшлася з чоловіком, і її первісток залишився на вихованні в родичів.

«Виручивши велику суму від продажу другої дитини, вона сподівалася довести рідні свою спроможність і «викупити» право на виховання старшої дитини», – пише видання.

За останній місяць це вже другий випадок продажу дітей у Ленінградській області.

ІА "Вголос": НОВИНИ