Про це повідомляє «Еспресо.TV» із посиланням на «Аль-Арабія».

У спільній заяві щодо цього йдеться, що до складу військової коаліції увійдуть 34 держави, а керуватимуть нею з оперативного штабу в саудівській столиці Ер-Ріяді. Також штаб координуватиме дії з міжнародними інституціями та іншими державами.

Відомо, що до складу коаліції увійдуть Йорданія, Єгипет, Туреччина, Туніс, Катар, ОАЕ, Малайзія і Пакистан. Також згадано Палестину (як незалежну державу), Сомалі, Нігерію, Марокко і Ємен.

Які саме кроки планує вжити коаліція для боротьби з міжнародним тероризмом, в заяві не уточнюють. У документі йдеться про необхідність захистити мусульманські країни від «зла терористичних груп і організацій», під якою назвою б вони не виступали.

На початку року влада Саудівської Аравії вже сформувала арабську коаліцію для протидії єменським повстанцям-хуситам, які захопили столицю Сану й великі території в країні. Коаліція веде повітряну операцію проти повстанців, завдяки якій у країну зміг повернутися президент Абд Раббо Мансур Хаді. Проте хусити продовжують утримувати Сану; в грудні сторони конфлікту домовилися про тижневе перемир'я.

ІА "Вголос": НОВИНИ