У СБУ відреагували на інформацію в мережі щодо можливого вторгнення Росії на територію України.

Українців закликали не піддаватися паніці, адже наша держава зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни в інформаційному просторі.

Про це інформує пресцентр Служби безпеки на сторінці в соціальних мережах.

У відомстві зазначили, що інформаційний простір України зазнає безпрецедентного впливу. Поширюється велика кількість фейкової інформації, відбувається викривлення реального стану речей та нагнітання паніки.

Висновок можна зробити лише один – це чергова потужна хвиля гібридної війни.

Фахівці СБУ, керівництво держави, представники законодавчої та виконавчої влади постійно стежать за ситуацією. Вони мають чіткий план на різні сценарії розвитку подій.

Наразі мета Росії – посіяти паніку в суспільстві України, розхитати єдність та підірвати віру в здатність держави захистити українців. Прояви гібридної війни фіксують в окремих ЗМІ, заявах деяких політиків, у соціальних мережах.

Служба безпеки активно протидіє зловмисникам. Про це свідчить кількість нейтралізованих кібератак, рішеннях РНБО, недопущення диверсій та терактів, викриття масштабних ботоферм.

У СБУ також додали, що вони працюють в усіх регіонах нашої держави та готові захищати Україну. Стабільність в країні залежить не лише від влади, але й від зважених дій громадян. Саме тому потрібно зберігати спокій та не піддаватися на провокації. Дестабілізація і паніка діє на користь ворогу. Інформацію варто перевіряти, щоб навчитися відрізняти правду від брехні.

Як писав «Вголос», до Києва прибула військова допомога від Литви. Україна отримала ПЗРК Stinger та іншу військову амуніцію.

Також ми повідомляли, що Україна скликає надзвичайну зустріч з учасницями ОБСЄ після того, як Росія проігнорувала запит за Віденським документом щодо роз'яснення військової активності біля кордонів з Україною.

ІА "Вголос": НОВИНИ