Таку пропозицію Єврокомісії затвердили у Брюсселі у п'ятницю міністри торгівлі країн ЄС, уповноважені на це своїми урядами, пише Deutsche Welle.

Отож, до лютого 2017 року Німеччина може продовжити контролювання на своїх кордонах осіб та транспортних засобів. Йдеться переважно про перевірку паспортів осіб, які перетинають кордон у поїздах, автобусах або на поромах.

Між 26-ма країнами, які є сторонами Шенгенської угоди, за загальним правилом, прикордонний контроль скасований. За умовами угоди, він може поновлюватись у виняткових випадках. Під час кризи біженців Німеччина була першою країною, яка у версені 2015 року відновила прикордонний контроль на своїх кордонах. За нею до такого заходу вдались Австрія, Данія, Швеція та Норвегія.

Скасувати тимчасовий прикордонний контроль країни мали у середині листопада. Однак з огляду на те, що закриття «балканського маршруту» призвело до потоку біженців, які прибувають морем до Греції та Італії, а за тим намагаються потрапити до країн Центральної Європи, ЄК винесла пропозицію про продовження контролю на кордонах всередині Шенгенської зони.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ