Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у м. Києві.

«Зокрема, під час перевірки у дитсадку № 166 (просп. П. Тичини, 28-А) після відбору та випробування зразків виявлено невідповідність вершкового масла вимогам ДСТУ за вмістом масової частки жиру (норма - 72,7%, у зразках - 72,1% та 72,4%). В той час, як вміст немолочних жирів взагалі не допускається, масова частка немолочних жирів у вершковому маслі становить 62% від загальної частки жиру. Йдеться про масло солодковершкове селянське «Попільнянське» 72,7% жиру, виробник - ТОВ «Андрушівський маслосирзавод», - зазначається в повідомленні. 

У Держпродспоживслужбі повідомили, що це вже другий подібний випадок у Києві, а за виявленим фактом у дитсадку на просп. П. Тичини матеріали вже передано до правоохоронних органів.

За словами заступника голови КМДА Олексія Резнікова, постачальник забезпечує таким «маслом» усі заклади освіти Дніпровського та частину Дарницького районів. Тож завдання Держпродспоживслужби - у найкоротші терміни передати виявлені факти до правоохоронних органів щодо притягнення до відповідальності винних осіб, а також провести відповідні перевірки в усіх дитсадках. Районним держадміністраціям доручено перевірити тендерну документацію на відповідність умовам і вимогам, здійснити необхідні дії, щоб не допустити використання у навчальних закладах неякісних харчових продуктів, у тому числі й зазначеного виробника.

ІА "Вголос": НОВИНИ