Про це пише ТСН, посилаючись на «The Local».

Військове керівництво Північної Швеції закликало своїх працівників бути уважнішими у зв’язку зі спробами шпигунства.

«Щотижня я отримую доповіді про більш або менш серйозну шпигунську активність», - повідомив глава північного військового округу Мікаель Фриселль в інтерв'ю шведського телебачення STV.

Посилаючись на анонімні джерела, телеканал також повідомив, що кілька росіян в одному з барів нібито намагалися отримати інформацію від офіцера НАТО, використовуючи погрози. Це сталося тоді, коли на півночі у Лулео, проходили навчання альянсу. Зазначають, що невідомі показали офіцерові фотографію його сім'ї і вимагали розкрити деталі навчань.

Минулого тижня керівництво збройних сил заявило, що в серпні на військових навчаннях на півдні Швеції були присутні, в тому числі, закордонні агенти, які збирали інформацію. Раніше військові південного округу організували спеціальну телефонну лінію, зателефонувавши за якою можна повідомити про підозрілу поведінку людей та інше.

«Кожен повинен усвідомлювати, що це те, як це є, що це дійсно відбувається в Швеції, і ми повинні почати сприймати це серйозно», - повідомив Фриселль.

У керівництві ВС зазначили, що віднедавна зростає кількість подібних випадків. Варто наголосити, що Швеція неодноразово заявляла, що одна з головних загроз їхній безпеці - зростання розвідницької діяльності російських агентів.

Раніше видання заявляло про нібито зростаючу загрозу з боку Росії. Згідно з інформацією, шведські військові отримали розвіддані, після чого було прийнято рішення про розміщення контингенту на острові Готланд у Балтійському морі. Прем'єр-міністр країни Стефан Левен спростував припущення про те, що мілітаризація Готланда якось пов'язана з небезпекою з боку Росії. «Я говорив це раніше, і нічого не змінилося: прямої військової загрози Швеції немає», - заявив шведський прем'єр.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ