Про це повідомив перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк у відповідь на запит УНН.

«Із серпня 2014 року по цей час загалом у складі 49 так званих російських «гуманітарних конвоїв» в Україну прослідували 5 492 вантажівки та автомобілі супроводу», – йдеться у документі ДПСУ від 18 лютого 2016 року.

Зокрема, у ДПСУ повідомили, що 34 вантажівки були оформлені міжвідомчою прикордонно-митною групою відповідно до норм міжнародного та національного законодавства, однак процедура оформлення завершена не була.

При цьому 609 російських автомобілів прослідували взагалі без жодного контролю з української сторони, а до решти 4 849 автівок застосовувалось візуальне спостереження без застосування контрольних функцій.

Так, у ДПСУ наголосили, що «в української сторони відсутнє цілковите уявлення та достеменна інформація про характер усіх вантажів, які завозилися з РФ до тимчасово неконтрольованої території».

Як відомо, останній «гумконвой» із РФ прибув в Україну 18 лютого. Як неодноразово відзначали представники української влади та спецслужб, під виглядом «гуманітарних конвоїв» командування РФ доставляє російським солдатам і найманцям паливно-мастильні матеріали, нову техніку, а також озброєння і боєприпаси, а вивозить тіла загиблих.

ІА "Вголос": НОВИНИ