Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, коли вийшов до учасників акції до роковин убивства Шеремета під будівлю МВС у Києві, – пише Українська правда.

«Потерпілий – громадянин Російської Федерації, який мав доволі активні контакти на території агресора – Російської Федерації, які дослідити слідчим шляхом зараз є неможливим для українського слідства через характер нинішніх відносин між правоохоронними органами України та Росії», – сказав він.

Так само марно, за словами Шевченка, «сподіватися на якусь правову допомогу від слідчих органів країни-агресора».

«У будь-якому разі слідство дуже хоче провести слідчі дії з контактами Російської Федерації. Ну, хоча б допитати Клименка, з яким зустрічався потерпілий незадовго до своєї загибелі та вів якісь розмови», – сказав речник МВС.

«Все це значно ускладнює слідство. Усі ці контакти, зокрема, на російській території, дослідити зараз слідчим шляхом або допитати неможливо. Так само неможливо сподіватися на правову допомогу з боку правоохоронних органів РФ», – констатував він.

«Усе це суттєво ускладнює слідство, але воно не стоїть на місці і працює постійно», – наголосив Шевченко.

Як писав «Вголос», журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівникові інтернет-видання «Українська правда» Олені Притулі, однак її самої в автівці не було. Поліція кваліфікувала вибух автівки з Шереметом як умисне вбивство.

22 липня в мережі з'явився відеозапис з камер спостереження, на якому зафіксовано момент закладання вибухівки під авто журналіста.

З приводу того, що сталося, генпрокурор України Юрій Луценко висловив думку, що вбивство Шеремета може бути частиною великого плану. Також Луценко пообіцяв з ганьбою звільнити правоохоронців, які «злили» відео з матеріалів слідства щодо вбивства Шеремета. Ключова версія слідства – помста за професійну діяльність.

Зазначимо, у справі Шеремета було проведено журналістське розслідування. У ньому йдеться, зокрема, що біля будинку журналіста перебував співробітник Служби безпеки України Ігор Устименко. У СБУ заявили, що Устименка звільнили з відомства у 2014 р.

Шеремета поховали 23 липня в Мінську.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ