Таке замовлення на розробку біорозкладних гранат, мінометних мін та артилерійських знарядів надійшло від Міноборони Сполучених Штатів до урядової програми розвитку малого бізнесу.

За останні 6 років Пентагон вважає зміну клімату, спричинену людською діяльністю, загрозою національній безпеці Сполучених Штатів. Через те, що Міноборони США, як найбільший споживач палива і боєприпасів, завдає значної шкоди довкіллю, у відомстві вирішили реалізувати кілька екологічних програм, зокрема перевести літаки і кораблі на біопаливо, активно використовувати сонячну енергію та переробляти побутові відходи. Новий тендер на розробку біорозкладної зброї є одним з кроків Міноборони США щодо зниження впливу військових на клімат.

Відповідно до вимоги військових, нові боєприпаси мають бути виконані з матеріалів, які швидко розкладаються в природі, і не завдають шкоди довкіллю. Військові допускають, що це може бути бамбукове волокно. Нові навчальні боєприпаси також повинні містити насіння генетично модифікованих рослин. Такі рослини повинні очищувати ґрунт від забруднення і прискорювати розкладання залишків боєприпасів. Крім того, генетично модифіковані рослини не повинні завдавати шкоди тваринам, якщо ті з'їдять їх.

-
 

ІА "Вголос": НОВИНИ