У міністерстві юстиції США звинувачують Лазаренка у навмисному затягуванні переговорів щодо угоди про те, скільки з арештованих грошей екс-прем’єр добровільно віддасть, аби уникнути повної конфіскації. У США обіцяють повернути кошти Україні. Повідомляється, якщо юридичні процедури не завершать до виборів президента в Україні, Лазаренко може обманути і США, і Україну, інформує «DW».

 Після 14 років судової тяганини навколо питання конфіскації грошей, екс-прем'єр погодився розпочати переговори з урядом США про розподіл коштів. Суд вирішив, що протягом двох місяців сторони повинні домовитись, однак Лазаренко затягує час.

У США заявили, що український екс-прем'єр використовує переговори про повернення частини коштів лише для власної вигоди. США попереджають, що конфіскація може не відбутись через наближення президентських виборів в Україні. Відомо, що зараз найвищий президентський рейтинг має Тимошенко, а за даними американського слідства, саме вона була спільницею Лазаренка під час незаконного збагачення

Тимошенко переказала на підконтрольні Лазаренку рахунки щонайменше 162 мільйони доларів, зазначено у матеріалах справи. Тому, якщо Тимошенко переможе, кошти можуть не повернути.

У зверненні до суду мін'юст США вимагає змусити Павла Лазаренка дати відповідь, скільки грошей той готовий перерахувати в американську скарбницю. Остаточну відповідь щодо розподілу коштів Лазаренко повинен надати до 31 січня.

ІА "Вголос": НОВИНИ