У школі українознавства «Рідна школа», що в м. Пассейк (штат Нью-Джерзі), діє створений учнями й учителями «Малий театр». Про це повідомляє тижневик для української діаспори «Міст».

«Театр» розпочав цікавий конкурс «Славетні українці», в рамках якого кожен клас підготував театралізовану розповідь про когось зі славетних українців, про їхні досягнення та здобутки. Тему вибрали невипадково, адже велич нашого краю — найперше в людях, котрі жили в Україні, котрі живуть і залишають після себе велику спадщину.

Наймолодші учасники разом зі своїми вчителями Мариною Гаврильчук та Яніною Грушко розпочали виступ відомим в усьому світі «Щедриком» Миколи Леонтовича, а також продемонстрували вишиванки відомих майстрів. Присутні мали змогу почути відомі пісні Наталії Май у виконанні вчителів передшкілля Наталії Блавацької, Діани Бик та їхніх вихованців.

Учні другого класу зі своєю вчителькою Анною Кріст ознайомили з великими досягненнями вчених, лікарів, інженерів, космонавтів та їхнім великим внеском у державу.

Цікавим був виступ учнів третього класу. Діти зі своєю вчителькою Олесею Остап’юк ознайомили усіх із життєписом та творчістю чудової української художниці Катерини Білокур.

Про життя й творчість знаменитої співачки Квітки Цісик ми мали змогу почути від вчительки четвертого класу Оксани Семирозум. Усі присутні були захоплені піснями Квітки Цісик, які виконували четвертокласники.

Поезію Ліни Костенко декламували учні шостого класу та їхня наставниця Надія Ковтун. А на закінчення всі разом заспівали відому пісню Володимира Івасюка «Червона рута».

Вчителька Ольга Янчак та учні сього класу представили сучасного комедійного співака та актора Михайла Хому, відомого як Дзідзьо, гумористично відтворивши факти з його біографії та виконавши пісню «Кадиллак».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ