На хімічному заводі, розташованому в американському місті Порт-Нечес в штаті Техас, за добу сталися два вибухи. Про це повідомляє CNN.

Перший вибух прогримів в 1:00 27 листопада. В результаті події постраждали три працівники підприємства. Через 12 годин на заводі стався другий вибух, влада оголосила про евакуацію людей з прилеглих міст, розташованих у радіусі понад 6 км від місця інциденту. Як повідомляє Reuters, мова йде як мінімум про 60 тис. осіб.

Як повідомили в департаменті шерифа Джефферсона, пожежники продовжують спроби загасити виниклу на заводі пожежу. Поки що відсутня інформація про причини вибухів.

Завод розташований на ділянці площею 88,22 га, розташованому приблизно в 145 км на схід від Х'юстона. Він переробляє нафтохімічні речовини, використовувані для виробництва синтетичного каучуку та смол, а також присадки до бензину. TPC розташований серед кількох інших хімічних комплексів, які  полум'я не зачепило.

Нагадаємо, 20 листопада в Італії стався вибух на фабриці феєрверків. В результаті вибуху загинули четверо осіб. Ще одна людина вважається зниклою безвісти.

ІА "Вголос": НОВИНИ