Починаючи з червня, мешканці щонайменше 27 штатів США отримують посилки з насінням, якого вони не замовляли. На них є штампи пошти Китаю.

Про це повідомляє The Guardian.

Крім США, такі ж посилки отримують громадяни Канади, Нової Зеландії та Японії.

В одній Флориді пакунки з насінням отримали понад 600 осіб, у Великій Британії – щонайменше 100. Маленьке чорне насіння, а також біле, схоже на гарбузове, надсилають під виглядом іграшок та прикрас – про це свідчать наліпки на пакунку.

В міністерстві сільського господарства США повідомили, що в посилках насіння гірчиці, берізки, розмарину, лаванди, м'яти, троянд та капусти. За словами фахівців, насіння може бути зараженим комахами або обробленим шкідливими речовинами.

Громадян США закликали не розсаджувати отримане насіння, а вже посаджене – знищити. Американська та британська влади намагаються з'ясувати, хто розсилає ці пакунки.

Ймовірно, що ці посилки є частиною шахрайської схемиза якою власники магазинів розсилають дешеві товари на випадкові адреси і штучно підвищують рейтинг, підробляючи позитивні відгуки.

У Китаї заявили, що не мають ніякого відношення до розсилки насіння, а штампи місцевої пошти – підроблені.

У китайському відомстві також звернулися до урядів країн, де громадяни отримали насіння, з проханням повернути їх в Китай для розслідування.

Нагадаємо, стало відомо, що робиться із посилками заробітчан з Італії на кордоні.

ІА "Вголос": НОВИНИ