Не менш як 2000 працівників швидкої медичної допомоги Сан-Франциско почнуть носити кільця Oura Ring, які відстежують температуру тіла та інші показники життєво важливих функцій.

Експеримент стартував в рамках першого в своєму роді дослідження, щоб спробувати визначити ранню появу COVID-19 і допомогти приборкати його поширення, пише НВ.

У понеділок Університет Каліфорнії в Сан-Франциско (UCSF) також почав кампанію, щоб попросити близько 150 000 користувачів Oura Ring поділитися своїми медичними даними в надії, що дослідники зможуть розробити алгоритм, який міг би виявити найперші стадії коронавірусу, до появи перших симптомів.

Саме таке раннє виявлення дозволило б власникам звертатися за лікуванням, а також ізолювати себе. Воно особливо важливо для лікарів і медсестер, які обслуговують вразливих пацієнтів. Команда сподівається розробити пристрій раннього виявлення COVID-19 до осені, коли експерти з інфекційних захворювань чекають другої хвилі коронавірусу.

«Це допоможе людям швидше самостійно проходити карантин і швидше лікуватися. Це очікується восени, і нам потрібно підготувати інструменти», — каже доктор Ешлі Мейсон, професор психіатрії UCSF, яка розробила проект і є провідним дослідником.

«Метою дослідження є створення алгоритму, який допоможе UCSF ідентифікувати патерни виникнення, прогресування і відновлення для COVID-19», — говорить команда Oura.

Oura Ring вміє рахувати кроки, калорії, відстань, стежити за сном і пульсом, а також вимірювати температуру тіла.

На відміну від випадкового візиту до лікаря, який дає знімок температури тіла людини, частоти серцевих скорочень та інших життєво важливих функцій в один конкретний момент, кільце збирає життєво важливу інформацію про здоров’я від тих, хто спить, і надає зведені дані наступного ранку.

ІА "Вголос": НОВИНИ