Всі вони є колишніми пацієнтами першого психіатричного закладу штату, побудованому в 1855 році, пише USA Today

Радар показує, що труни з тілами знаходяться на території в 8 квадратних кілометрів.

Перепоховання кожного тіла обійдеться штату в $ 3 тисячі. Загальна сума може скласти $ 21 млн.

Зараз чиновники розшукують більш дешеві альтернативи видалення поховань з території кампусу, які можуть обійтися в $ 400 тисяч протягом наступних 8 років.

Медичний центр Університету Міссісіпі (МЦУМ) також розглядає можливість створення меморіалу, щоб зберегти останки і створити лабораторії для їх вивчення.

Ральф Дідлейк, який курирує Центр біоетики та медичних гуманітарних наук МЦУМ, вважає, що лабораторія буде першою в своєму роді, яка дасть дослідникам уявлення про життя в психлікарні в 1800-х і початку 1900-х років.

«Це був би унікальний ресурс для Міссісіпі, – сказала Моллі Цукерман, доцент кафедри антропології штату Міссісіпі і культур Близького Сходу, – Це зробило б Міссісіпі національним центром історичних записів, що стосуються здоров'я в до-сучасний період, особливо тих, які були інституціоналізовані».

Дідлейк, Цукерман та інші створили дослідний консорціум Asylum Hill, що складається з антропологів, археологів, істориків і навіть експерта по датування дерева трун.

«Ми успадкували цих пацієнтів, – сказав Дідлейк. – Ми хочемо показати їм турботу і шанобливе ставлення ».

Перший психіатричний заклад Міссісіпі став реальністю, коли реформатор Доротея Дікс підтримала фінансування будівництва психлікарні за $ 175 тисяч, завершеного в 1855 році.

До цього люди, які страждають психічними захворюваннями, містилися у в'язницях і навіть на горищах, сказав голова державної ради з охорони здоров'я Люк Лемптон.

Хоча психлікарня надавала найкращі умови для пацієнтів, життя в ній залишалася суворою. З 1376 пацієнтів, що поступили з 1855 по 1877 рік, кожен п'ятий помер.

Після Громадянської війни об'єкт вміщував на 300 пацієнтів більше, і район став відомий як Asylum Hill – район, де були вдома, школа і церква Cade Chapel Missionary Baptist Church.

У розпал своєї роботи психлікарня вміщала близько 6 тисяч пацієнтів. Завдяки цьому в районі створювалося все більше робочих місць.

У 1935 році психіатричне відділення переїхало в державну лікарню в Уітфілд.

Через 20 років почалося будівництво Медичного центру Університету Міссісіпі. У 2013 році було виявлено 66 тіл при будівництві дороги.

Коли в 2014 році відкрився університет, підземний радар показав ще 1000 тел.

ІА "Вголос": НОВИНИ