Військово-повітряні сили США провели успішні льотні випробування гіперзвукових бойових блоків з системою повітряного запуску ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon), носіями яких стали стратегічні бомбардувальники B-52 Stratofortress.

Про це повідомляє прес-служба ВПС США.

«Військово-повітряні сили США успішно провели перші льотні випробування AGM-183A – своїх гіперзвукових бойових блоків з системою повітряного запуску ARRW на бомбардувальниках B-52 Stratofortress на авіабазі Едвардс (штат Каліфорнія)», – йдеться в повідомленні.

Випробування зібрало дані про вплив обтяження і вібрації на саму зброю та на зовнішнє обладнання літака. Прототип не мав вибухових речовин, і він не був запущений із бомбардувальника В-52 під час льотних випробувань. Цей тип збору даних необхідний для всіх систем зброї ВПС, що перебувають у стадії розробки.

ARRW планують запустити до 2022 фінансового року.

Як повідомлялося, випробування гіперзвукових ракет системи «Кинджал», які переносяться стратегічними бомбардувальниками і винищувачами, у липні 2018 року були успішно проведені збройними силами Росії і можуть бути поставлені на озброєння, а також готові до застосування вже до 2020 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ