Законодавці штату Техас у четвер розпочали розбиратися у причинах смертельних відключень електроенергії.

Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, через сніговий шторм і небувало низькі температури без електроенергії залишились мільйони користувачів.

Розслідування виявило недоліки в проектуванні електромереж, постачанні природного газу та транспортуванні, які призвели до збитків на мільярди доларів та десятків смертей. Перебої з електропостачанням призвели до різкого підвищення тарифів.

Техас є найбільшим виробником природного газу в країні. Але без покращення координації між добуванням газу, транспортуванням у трубопроводах до споживачів і електростанцій, держава знову зіткнеться в майбутньому з перебоями у холодну пору.

Минулого тижня до 48% виробників електроенергії в штаті не працювали, і щонайменше 32 людини загинули, в тому числі 11-річний хлопчик із переохолодженням в неопалюваному мобільному будинку.

Лікарні й досі мають проблеми з енергопостачанням і проривами труб, а деякі люди не можуть отримати доступ до їжі та води.

Ця катастрофа була не лише фінансова.

Комунальним підприємствам було наказано відключити електроенергію, щоб запобігти більшій катастрофі, заявив в середу Білл Мегнесс, генеральний директор Технічної ради з надійності Техасу (ERCOT).

Губернатор Грег Еббот заявив, що гнів громадськості через величезні рахунки за електроенергію виправданий. Він звинуватив ERCOT, заявивши, що потрібно діяти швидше, щоб запобігти перебоям у електропостачанні.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ