Адміністрація американського президента Дональда Трампа розглядає можливість призупинити або обмежити в'їзд до США для фізичних осіб із країн із високим рівнем прострочення короткострокових віз.

У розпорядженні, підписаному в понеділок, Трамп дав вказівку чиновникам вивчати нові способи мінімізації кількості людей, які перевищують термін їхньої ділової та туристичної візи, в рамках оновленої уваги на імміграції.

У розпорядженні говориться, що адміністрація розглядає можливість ввести «заставу»: люди, які в'їжджатимуть у країну, вноситимуть оплату, що буде відшкодована, коли вони виїдуть. Це має посприяти тому, що ті, хто подорожує, дотримуватиметься умов візи.

«Ми маємо закони, яких необхідно дотримуватися, щоб зберегти американців у безпеці і захистити чесність системи, де зараз є мільйони людей, які чекають у черзі приїхати в Америку, щоб шукати американську мрію», – сказав Трамп у заяві.

Як повідомляє позапартійний Центр міграційних досліджень, кількість людей, які перебувають у США понад термін, передбачений їхніми візами, перевищує кількість тих, хто перетинає кордон США незаконно.

Серед країн із високим рівнем прострочення віз – Чад, Джибуті, Еритрея, Ліберія, Соломонові острови, Бенін і Буркіна-Фасо. Чиновники кажуть, що у 20 країн рівень перевищує 10 відсотків.

Розпорядження Трампа надає держсекретарю та міністру національної безпеки 120 днів для винесення рекомендацій, включно з потенційним обмеженням терміну дії віз.

Додамо, що посольство США привітало Зеленського з перемогою.

ІА "Вголос": НОВИНИ