[media=100361,100364,100368] 

Як повідомляє «National geographic», помилку допустили співробітники Агентства з охорони навколишнього середовища США (EPA).

Стічні води містять велику кількість важких металів, тому річка Анімас стала оранжево-коричневого кольору. Вона протікає в районі індіанської резервації Навахо-Нейшн та Національної зони рекреації «Глен Каньйон» у штаті Юта, де є державний заповідник «Гранд Стаеркас-Ескаланте».

З ініціативи Агентства з охорони навколишнього середовища було проведено тести, які вказали на вміст у воді свинцю, миш'яку, кадмію, міді та інших важких металів. Токсикологи ще не завершили аналіз проб річкової води, але людей попередили про небезпеку.

В Агентстві з охорони навколишнього середовища кажуть, що на усунення наслідків можуть знадобитися роки. Про свою помилку вони повідомили тільки в четвер, 6 серпня, оскільки не відразу оцінили всю серйозність ситуації. Тим часом протягом усього дня майже чотири мільйони літрів стічних вод рухалися до західних міст. Через те, що не було ніяких попереджень про зараження води, фермери могли використовувати її для поливу і зрошення полів.

ІА "Вголос": НОВИНИ