Російські пранкери у США масово атакували високопосадовців, вдаючи посла України, та намагалися вплинути на ухвалення важливих рішень.

Про це повідомив журналістам у Вашингтоні посол України у США Валерій Чалий, передає Європейська правда.

«Буквально вчора нібито від мого імені і нібито за дорученням президента України надійшло звернення до майже всіх губернаторів – запит на телефонну розмову», – заявив Чалий.

Дипломат розповів, що деякі губернатори погодилися на такі розмови до того, як посольство України дізналося про атаку, завдяки чому вдалося дізнатися мету росіян.

«Людина каже, каже, що є дві підстави для розмови: одна – економічна співпраця і туризм, друга тема – по Голодомору. І після вступу та загальних фраз про економіку звертається (до посадовця), мовляв, пам’ятаєте, я вас просив (про визнання на рівні штату Голодомору геноцидом українців)? Так от, це не на часі, давайте перенесемо. Очевидно реальна тема – це Голодомор», – розповів посол.

За словами Чалого, посольство повідомило всіх губернаторів про атаку пранкерів, після чого зловмисники переключилися на мерів і конгресменів.

За словами посла, ініціаторами атаки є відомі російські пранкери Вован і Лексус, які вже здійснювали  низку провокацій проти України у США, у тому числі дзвінок міністру енергетики Ріку Перрі в 2017 році.

Як відомо, 4 жовтня сенат США одностайним рішенням ухвалив двопартійну резолюцію, яка стала першим в історії правовим актом Конгресу США, де Голодомор 1932-1933 рр. визнається геноцидом українського народу.

ІА "Вголос": НОВИНИ