Про це пише ТСН із посиланням на інтерв'ю BBC.

Волкер вважає, що озброєння українських урядових сил може змінити підхід Москви. За його словами, цей рух не буде провокаційним.

«Оборонне озброєння, таке, що дозволить Україні захистити себе і вивести танки, наприклад, фактично допоможе «зупинити російську загрозу для України», – сказав Волкер.

«Це питання для подальшого обговорення та прийняття рішень», наголосив він.

Представник США вважає, що успіх у встановленні миру на сході України потребує нового стратегічного діалогу з Росією.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього посла США в НАТО Курта Волкера спеціальним представником щодо України.

Волкер розпочав свою кар'єру в галузі зовнішньої політики як аналітик Центрального розвідувального управління 1986 року. Також працював у штабі сенатора Джона Маккейна від 1997 до 1998 року. Був кар'єрним дипломатом, який виконував обов'язки постійного представника в НАТО під час президентства Джорджа Буша та Барака Обами. Наразі він є експертом з питань зовнішньої політики та національної безпеки в Інституті міжнародного лідерства Маккейна в Університеті штату Аризона.

Як писав «Вголос», спеціальний представник Державного Департаменту США з питань України Курт Волкер наступного тижня проведе низку зустрічей у Парижі, Відні, Брюсселі, Лондоні з метою обговорення питання врегулювання конфлікту на сході України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ