Зокрема, нова система дозволяє позбутися одного з основних недоліків вітрогенераторів – змінної вихідної потужності, що виникає унаслідок зміни швидкості вітру. На сьогодні ця проблема вирішується за рахунок акумуляторів, що вирівнюють потужність в періоди штилю. Однак, через високу вартість подібних систем підвищується вартість виробленої електроенергії, повідомляє Український Біопаливний Портал

Турбіни нової конструкції від Hybrid Turbines вирішують проблему безвітряної погоди за рахунок використовують для вироблення електроенергії попередньо стисненого повітря.

Нова розробка отримала назву SmartGen. Таким чином, замість акумуляторів вона використовує стиснене повітря, що подається турбокомпресорами, які працюють на природному газі або на біогазі.

Ще однією перевагою системи SmartGen є можливість монтувати її на вже існуючі вітряки. По-перше, це дозволить підлаштовувати вихідну потужність в залежності від потреб електромережі. По-друге, зробити вітроенергетику більш привабливою для інвесторів.

Також  подібна система дозволяє використовувати турбіни більш ефективно. Згідно зі статистичними даними, вітрогенератори виробляють електроенергію протягом 30% часу свого існування.

Розробники вважають, що така технологія буде особливо корисною для сільських регіонів, які є основними виробниками біогазу та можуть стати повністю незалежними за рахунок впровадження гібридних систем, що використовують енергію вітру та біогаз.

ІА "Вголос": НОВИНИ