Вони співпрацюють з JetBlue Technology, щоб розробити літаки, розраховані на 10-50 пасажирів, повідомляє USA Today.

Очікується, що ці літаки скоротять час польоту і посадки – пасажири зможуть потрапляти на борт так само, як і при подорожах поїздом або автобусом, багаж буде перевозитися в салоні. Крім того, польоти на літальних апаратах Zunum Aero імовірно будуть дешевше.

Згідно з дослідженнями, більшість мандрівників вважають за краще перельоту поїздку на автомобілі, якщо мова йде про внутрішні подорожах, тому що через тривалий час реєстрації і посадки автомобільні поїздки – швидше.

Zunum Aero буде використовувати аеропорти стандартної авіації.

Першим, як очікується, буде створено 19-місний літак з дальністю польоту близько 1300 кілометрів. Ця версія може почати виконувати пасажирські перевезення вже на початку 2020 року. Потім розробники доопрацюють літальний апарат, збільшивши дальність його польоту до 1900 кілометрів, використавши додаткові генератори.

Попереднє проектування нового літака почалося в 2013 році. У Zunum Aero оголосили, що за підтримки Boeing і JetBlue Airways розробку можна буде істотно прискорити. Прототип нового літака планується підняти в повітря в 2019 році.

ІА "Вголос": НОВИНИ