Останнім часом відпочиваючі на пляжах Флориди все частіше стають жертвами плотоядних бактерій. Через зміни клімату вода в Мексиканській затоці нагрівається, створюючи ідеальні умови для життя і розмноження мікроорганізмів.

Як передає видання Ex-news, за останній місяць на узбережжі Флориди у трьох людей зараження плотоядними бактеріями призвело до розвитку некротичного фасциїту.

Також були зафіксовані випадки зараження і в інших регіонах – Алабамі, Меріленді і т. д.

Vibrio vulnificus більше відома як плотоядна бактерія живе в солоній воді, температура якої становить 13 градусів Цельсія і вище. Зараження відбувається в результаті попадання бактерій разом з водою в організм людини: через відкриті рани під час купання, при поїданні сирих або напівготових молюсків і т. п. Найбільшому ризику піддаються люди з ослабленим імунітетом.

У червні плотояднихми бактеріями заразилася 12-річна дівчинка, яка відпочивала в затоці Дестін на пляжі Флориди. Бактерії потрапили в організм потерпілої через поріз на нозі. Дівчинка пройшла тривале лікування і, на щастя, вижила.

Жителю Мемфіса, штат Теннесі, пощастило менше – чоловік помер через зараження Vibrio vulnificus. Зараження сталося в окрузі Окалуза, штат Флорида, де потерпілий відпочивав. Через 12 годин після купання чоловік прокинувся з лихоманкою і судомами. Лікарі в Мемфісі виявили величезну чорну пляму на його спині. На жаль, медикам не вдалося його врятувати – американець помер буквально через 48 годин після зараження.

У червні від плотоядних бактерій також померла 77-річна жінка, яка відпочивала на пляжі Сент-Пітерсбург, Флорида. Жінка порізалась, коли купалася в затоці, і вже через кілька годин відчула сильний біль. Нога почервоніла і опухла, а через тиждень колір змінився на чорний. Постраждала померла в клініці через тиждень.

Інфекція поширюється дуже швидко. До основних симптомів відносяться:

Набряк і біль в місці зараження.

Почервоніння.

Лихоманка, озноб.

Біль в місці зараження.

Нудота блювота.

В цілому, симптоми дуже нагадують грип.

Фахівець з інфекційних захворювань в клініці Університету Купера Кетрін Доктор каже, що до активності плотоядних бактерій призвело потепління вод Чесапікскої і Мексиканської заток.

«У 2017 році ми спостерігали три випадки серйозних шкірних інфекцій, які нас схвилювали. У 2018 році ми побачили ще два випадки. Ці п'ять випадків (в 2019 році) значні, тому що за вісім років до 2017 року ми бачили в цьому районі тільки один випадок зараження Vibrio vulnificus », – зазначає Доктор.

ІА "Вголос": НОВИНИ