Про це сам Артеменко повідомив виданню Politico, передає ТСН.

За його словами, працівники команди Мюллера зустрічалися з ним щонайменше двічі та розпитували про деталі його взаємодії з чиновниками адміністрації президента США Дональда Трампа.

«Йдеться про конгресменів, сенаторів та представників адміністрації Білого дому», – додав він у телефонній розмові у п'ятницю, 18 травня, після чергової зустрічі з членами команди спецпрокурора Мюллера.

Водночас Артеменко відмовився назвати імена конкретних людей, про яких запитувало ФБР.

За словами колишнього нардепа, загалом йому було представлено список з більш ніж 140 запитань, і 1 червня він має відповісти на них, поставши під присягою перед великим журі.

Зазначимо, що Артеменко привернув увагу американських розслідувачів через його спроби встановити альтернативний канал для угоди з президентом Трампом, за якого його адміністрація скасувала б антиросійські санкції, введені Білим домом за його попередника Барака Обами. Згідно з «планом Артеменка», в обмін Кремль мав вивести свої війська з Донбасу, тоді як в Україні було б проведено референдум щодо «передачі Криму в оренду» на 50-100 років. 

За цим фактом Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада). Також слідство з'ясувало, що Артеменко отримав громадянство Канади. У результаті в Україні Артеменка позбавили депутатського мандату та громадянства.

ІА "Вголос": НОВИНИ