Губернаторка штату Алабама республіканка Кей Айві в середу підписала закон штату, що забороняє аборти.

Це – найжорсткіша заборона серед усіх штатів США, пише Голос Америки.

Переривання вагітності буде дозволено лише у надзвичайній ситуації, коли йдеться про загрозу життю матері, або якщо плід не виживе після народження. Переривання вагітності визнається тяжким кримінальним злочином. Зокрема, за порушення заборони, лікареві загрожуватиме до 99 років ув'язнення.

Цього року, заборону на аборти після шести тижнів вагітності вже затвердили в Огайо, Джорджії, Кентуккі та Міссісіпі.

16 травня, Сенат штату Міссурі, де більшість голосів мають представники Республіканської партії, прийняв законопроект, який забороняє аборти після 8 тижнів вагітності, включаючи вагітності, спричинені зґвалтуванням та інцестом. Для того, щоб законопроект вступив у дію, його має затвердити ще одна палата парламенту штату а також підписати губернатор.

"Історична подія!" – привітало голосування представництво республіканців штату Міссурі.

В демократичній партії законопроект назвали "неконституційним" та порушенням прав жінок Міссурі. Про це у Twitter написав сенатор штату Скотт Сифтон.

Рух серед штатів з прийняття нового законодавства проти абортів почався після того, як президент Трамп обрав на посаду Верховного судді Бретта Кевено, підвищивши шанси, що Верховний суд США може прийняти рішення стосовно заборони абортів і на державному рівні. Прибічники заборони абортів сподіваються, що їх ініціативи на рівні штатів будуть розглядатись у Верховному суді США і знайдуть там підтримку.

ІА "Вголос": НОВИНИ