В американському штаті Каліфорнія суд призначив довічне позбавлення волі подружжю, яке протягом багатьох років жорстоко знущалося над 12 з 13 своїх дітей.

Про це повідомляє NPR.

Девід і Луїза Турпіни визнали себе винними у катуваннях, позбавленні волі, жорстокому ставленні до дітей – загалом у 14 пунктах обвинувачення. Вони місяцями тримали своїх дітей на ланцюгу, морили голодом та змушували жити у жахливих умовах.

Слідчі дійшли до висновку, що наймолодша дитина, якій на момент арешту батьків було два роки, ще не зазнала жорстокого поводження.

«Мої батьки забрали у мене усе моє життя», – сказала одна з їхніх старших дочок у суді. «Життя, можливо, було поганим, але воно зробило мене сильною. Я бачила, як мій батько змінив маму, вони майже змінили мене. Я борець, я сильна. І зараз я поверну собі своє життя. Життя прекрасне!».

Девід і Луїза Турпіни плакали під час проголошення останнього слова. Вони просили вибачення у своїх дітей і запевняли, що вчиняли так через любов до них.

«Мені шкода за все, що я зробила, щоб завдати шкоди моїм дітям, - сказала Луїза Турпін. – Я так люблю своїх дітей. Я благословенна бути матір'ю кожного з них. Я тільки хочу найкращого для них, їхнє щастя дуже важливо для мене. Вони дуже розумні, дивовижні особи. Я сподіваюся, вони отримають усю освіту, яка їм необхідна».

Батько дітей, Девід, зробив коротку заяву перед тим, як розплакатися. «Я так пишаюся кожним з моїх дітей. Я сумую за всіма моїми дітьми, і я буду молитися за них. Я прагну можливості знову бути з ними разом».

Його адвокат закінчив читання заяви: «Моє домашнє навчання і дисципліна мали добрі наміри. ... Вибачте, якщо я зробив щось, щоб завдати їм шкоди».

Натомість суддя Бернард Шварц мав жорсткі слова для подружжя. «Життя ваших дітей повинно було постійно змінюватися в їхній здатності вчитися, рости і процвітати. Ви затримали їхній розумовий, фізичний і емоційний розвиток», - сказав Шварц.

Подружжя Турпінів отримає право просити про умовно-дострокове звільнення через 25 років.

Про цей нелюдський факт стало відомо вранці в неділю, 14 січня 2018 року, коли до поліцейського відділку зателефонувала налякана дівчинка. Вона розповіла, що дивом втекла з полону власних батьків, у якому досі перебувають 12 її братів та сестер, прикутих ланцюгами. Батьки утримували на ланцюгу 13 власних дітей у віці від 2 до 29 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ