Про це повідомляє російський «Интерфакс» з посиланням на два джерела, знайомі із ситуацією.

Причини затримання поки не уточнюються.

»Техснабекспорт» - 100-процентна «дочка» ВАТ «Атоменергопром» (входить в структуру ДК «Росатом»), займається експортом ядерних матеріалів і послугами зі збагачення урану. На світовому ринку працює під брендом Tenex.

Мікерін очолює TENAM з травня 2010 року, він є сином Євгена Мікеріна, який працював у 1980-1990-х роках в Мінатомі РФ на керівних посадах.

«Техснабекспорт» в 2013 році уклав експортні контракти з енергокомпаніями США, країн ЄС і АТР на загальну суму близько $1,1 млрд. В рамках поправки до угоди про призупинення антидемпінгового розслідування (СПАР) було укладено сім контрактів з енергокомпаніями США на поставку російської продукції ядерно -паливного циклу (ЯПЦ) на суму більше $ 346 млн. TENAM Corp. уклала дві спотові угоди на поставку збагаченого уранового продукту (ОУП) зі складу складського матеріалу компанії, що зберігається в США.

В результаті на кінець року в експортному портфелі «Техснабекспорта» було 16 прямих і три контракти, укладених TENAM, з 12 американськими енергокомпаніями на загальну суму близько $5,8 млрд.

Всього замовниками продукції ВАТ «Техснабекспорту» є понад 30 компаній з 16 країн світу.

ІА "Вголос": НОВИНИ