Про це повідомляє «Газета.ру» із посиланням на «CBS News».

Відзначають, що місцеві правоохоронні органи звикли відповідати на дзвінки про алігаторів, ведмедів, качок та інших представників дикої природи, проте інцидент з мавпою став незвичайним навіть для поліцейського департаменту Стенфорда.

На місце події прибули п'ять офіцерів, а також співробітники комісії зі збереження риб і дикої природи Флориди. Правоохоронці заблокували дорогу за допомогою патрульного автомобіля і спробували виманити мавпу зі жвавої вулиці, показавши тварині пляшку з водою. Ця тактика спрацювала. У результаті мавпа опинилася на даху поліцейської машини.

Через деякий час до офіцерів приєднався власник тварини, йому вдалося взяти вихованця на руки. З'ясувалося, що мавпу звуть Зік. Як повідомила представник поліції Шеннон Кордінглі, департамент опублікував розповідь про інцидент у «Facebook», оскільки це «мила історія» для читання в понеділок. Користувачі погодилися з цим і придумали десятки жартів у відповідь. Приміром, вони поцікавилися, чи не звинуватили Зіка у вандалізмі.

ІА "Вголос": НОВИНИ