Поліція США арештувала чоловіка, причетного до серії пограбувань будинків голлівудських знаменитостей.

За словами правоохоронців, затриманого звуть Бенджамін Акерман, йому 32 роки, передає ВВС Україна.

Поліцейські обшукали об'єкти нерухомості, які належать чоловіку, і виявили там багато викрадених предметів, що загалом коштують мільйони доларів.

Правоохоронці кажуть, що перед пограбуваннями Акерман уважно оглядав будинки, вдаючи потенційного покупця, агента з нерухомості чи навіть представника інвестиційної фірми.

"Коли ми спіймали його, він був одягнений просто ідеально. Він грав свою роль і був у цьому дуже спритним", - розповів детектив Джаред Тіммонс.

Анонсуючи арешт Акермана, Тіммонс сказав, що дорогі предмети знайшли в нього вдома і в окремому сховищі.

Серед знаменитостей, які стали жертвами дій Акермана, - співаки Ашер і Адам Ламберт. Всього поліції відомо про принаймні 13 крадіжок, до яких причетний затриманий.

На своєму сайті поліція оприлюднила фотографії знайдених об'єктів - правоохоронці розраховують, що це допоможе знайти їх можливих власників.

Всього в Акермана вилучили близько двох тисяч предметів. Серед них були, приміром, картини, ювелірні вироби і дорогі вина.

За словами детектива Тіммонса, обхід Акерманом будинків, які потім ставали об'єктами нападів, - це лише перший етап складних операцій, до яких вдавалися злочинці. Вони зокрема втручалися у роботу камер спостереження.

Наразі розслідування у цій справі триває. Поліція розраховує виявити інших причетних до серії пограбувань.

ІА "Вголос": НОВИНИ