Про це заявив під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні глава Місії США при цій Організації Даніель Байєр, передає «Укрінформ».

«У контексті наближення до завершення нинішнього мандату місії 23 жовтня та вимог повної реалізації всіх дванадцяти пунктів Мінського протоколу, ми повинні розширити мандат місії спостерігачів вздовж міжнародного кордону між Україною і Росією», – заявив американський дипломат.

Він підкреслив, що мандат для роботи місії на російських пунктах пропуску «Гуково» та «Донецьк» «є явно недостатнім, щоб дозволити ОБСЄ проводити моніторинг, а також здійснювати перевірку виконання Мінських мирних домовленостей».

Представник США закликав Росію «негайно приєднатися до України та ОБСЄ, щоб реалізувати моніторинг і контроль на міжнародному кордоні, як було домовлено в Мінську». При цьому він наголосив, у тому числі, на необхідності виведення важкого озброєння з буферної зони по обидві сторони кордону.

«Ми закликаємо Росію виконати інші зобов’язання, взяті нею в Мінську, у тому числі використати свій вплив на сепаратистів, забезпечити режим припинення вогню, вивести всі свої військові сили та засоби з території України, а також звільнити всіх заручників, у тому числі Надію Савченко», – заявив Байєр.

ІА "Вголос": НОВИНИ