У суботу в Палаті представників Конгресу США поновлюються слухання свідків у справі імпічменту президента Дональда Трампа. Першим свідчення даватиме професійний дипломат Філіп Рікер.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що Філіп Рікер, професійний дипломат, нині виконувач обов’язків помічника держсекретаря США з європейських та євразійських справ, має дати свідчення перед трьома комітетами, які проводять розслідування імпічменту президента Трампа.

Раніше він не свідчив через пам’ятні заходи, присвячені смерті голови спецкомітету Палати представників з нагляду Елайджі Каммінгса.

Відомо, що Рікер був одним із державних чиновників, які робили узгоджені зусилля, щоб захистити тодішнього посла в Україні Марі Йованович від нападок із боку американських консервативних ЗМІ, починаючи з березня.

Відомі імена й інших доповідачів. Ними стали: Чарльз Купперман, колишній заступник радника з питань національної безпеки, який свідчитиме у понеділок, у вівторок – Олександр Віндман, головний експерт Ради національної безпеки Білого дому по Україні, в середу Кетрін Вілбаргер, в.о. помічника міністра оборони з міжнародної безпеки, а в четвер – Тім Моррісон, головний радник з питань Росії і Європи в Раді національної безпеки президента США.

Нагадаємо, суд у Сполучених Штатах 25 жовтня наказав Міністерству юстиції надати в закритому режимі повні свідчення щодо розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера про російське втручання у президентські вибори перед Юридичним комітетом Палати представників.

ІА "Вголос": НОВИНИ