НАК «Нафтогаз Україна» підписав мирову угоду з «Київтеплоенерго» щодо боргових зобов’язань останнього.

Про це йдеться в повідомленні «Нафтогазу» у Twitter.

Як зазначається, угоду щодо боргу «Київенерго» підписали сьогодні, 9 жовтня, а вже завтра, 10 жовтня, її має затвердити суд. Після цього, як прогнозують у «Нафтогазі», за тиждень у Києві може бути відновлене гаряче водопостачання.

«Десь за тиждень бойлерам можна дати відпочинок. Сьогодні підписали мирову угоду, за якою «Київтеплоенерго» визнає, що є правонаступником за борговими зобов’язаннями «Київенерго». Завтра Господарський суд м. Києва має затвердити мирову угоду», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у «Нафтогазі», після затвердження угоди впродовж двох днів «Київенерго» та «Київтеплоенерго» мають урегулювати питання передачі боргових зобов’язань. І вже після цього «Нафтогаз» та «Київтеплоенерго» зможуть укласти договір про постачання газу за пільговою ціною на умовах ПСО, процес триватиме до п'яти робочих днів.

«Після затвердження судом мирової угоди ми готові у будь-який час підписати з «Київтеплоенерго» договір про постачання газу на умовах ПСО, і сподіваємося, що «Київтеплоенерго» зможе виконати необхідні умови для отримання номінацій природного газу», — повідомив перший заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергій Перелома.

ІА "Вголос": НОВИНИ