На пленарному засіданні Київської міської ради депутати встановили в столиці мораторій на омолоджувальне обрізання дерев.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Заборона діятиме впродовж двох років.

Рішення стосується врегулювання неефективної та безконтрольної омолоджувальної обрізки або кронування дерев. Депутати Київради наголошують, що неякісне кронуванння може знищити від 50 % до 100 % листової крони дерева та призвести до його гниття.

Водночас, мораторій не накладають на видалення аварійних і потенційно небезпечних гілок або частин стовбурів дерев. Також обмеження не поширюється на санітарне і формувальне обрізання дерев і видалення омели з крон.

Згідно з рішенням, Управління екології та природних ресурсів має організувати робочу групу, куди увійдуть члени всіх депутатських фракцій і груп Київради, представники КМДА та профільні експерти. Робоча група має напрацювати проект рішення про внесення змін до чинних нормативно-правових актів, які регулюють питання утримання зелених насаджень у Києві або проект рішення про затвердження Порядку обрізання та формування крони дерев у столиці.

Рішення підтримали 82 депутати Київради.

ІА "Вголос": НОВИНИ