Про це повідомляє Укрінформ

В результаті авіаудару ВПС режиму Башара Асада та ВКС Росії по ринку населеного пункту Кефер Батна в обложеному передмісті Дамаска Східній Гуті загинула щонайменше 61 людина, сотні людей отримали поранення.

Як повідомляють представники Управління цивільної оборони Східної Гути ( «Білі каски»), через безперервні бомбардування рятувальники не можуть витягти з-під завалів зруйнованих будівель поранених і тіла загиблих.

25 лютого Рада безпеки ООН прийняла резолюцію за №2401, яка закликає конфліктуючі сторони в Сирії негайно оголосити 30-денне перемир'я.

До 400 тисяч сирійців вже п'ятий рік живуть в заблокованому передмісті Дамаска, включеному в список зон деескалації. В останні вісім місяців ситуація в регіоні різко погіршилася. Поставки продовольства і медикаментів в Східну Гуту припинилися.

Як відомо, війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, в ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені залишити свої будинки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок за межами країни.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ