Про це повідомляє americaru.com.

У таблицю були додані 4 елементи, яким раніше були присвоєні тимчасові назви унунтрій (UUT / 113), унунпентій (UUP / 115), унунсептій (UUS / 117), і унуноктій (ОМО / 118).

Міжнародний союз теоретичної і прикладної хімії (IUPAC) присвоїв цим елементам офіційні імена, їх розмістили в 7 ряду періодичної таблиці. Елемент 113 отримав назву Nihonium (NH) в честь Японії (Ніхон), 115 – Moscovium (Mc), оскільки був відкритий в 2003 році групою російських і американських вчених в Об'єднаному інституті ядерних досліджень (ОІЯД) в Дубні. Номеру 117 присвоєно ім'я Tennessine (Tn) в честь американського штату Теннессі, оскільки його знайшли хіміки з Національної лабораторії Оак Рідж. Нарешті, 118 номер названий Oganesson (Og) в пам'ять про відомого ядерника Юрія Оганесяна, який відкрив цей елемент.

Ці чотири елементи не можуть бути знайдені природним шляхом, оскільки це надважкі матеріали, вкрай нестабільні. Вони існують частки секунди в лабораторних умовах. Найбільш стійкий Nihonium, який має період напіврозпаду усього 20 секунд.

Тим часом, вчені вже працюють над пошуками елементів у восьмому рядку таблиці Менделєєва.

ІА "Вголос": НОВИНИ