Вартість проїзду в громадському транспорті  Тернополя зросла майже вдвічі. Рішення про підвищення тарифів на проїзд прийняли на черговому засіданні виконавчого комітету, повідомляє прес-служба Тернопільської міськради.

Так, із 1 листопада вартість проїзду в тролейбусах складе 8 гривень при готівковому розрахунку, 6 гривень при оплаті електронним проїзним квитком або банківською карткою і 5 гривень — при оплаті персоніфікованою «Картою тернополянина».

Вартість проїзду в маршрутці становитиме 9 гривень при оплаті готівкою, 7 гривень при сплаті електронним проїзним квитком або банківською карткою, 6 гривень — при оплаті «Картою тернополянина».

Учні будуть платити в тролейбусах 2,5 гривні і 3 гривні в автобусах і маршрутках, а студенти — 2,5 гривні в тролейбусах і 3 гривні — в автобусах, які курсують у звичайному режимі руху.

Підняття тарифів у міськраді Тернополя пояснюють критичною ситуацією з перевезенням пасажирів, оскільки всі маршрути є збитковими. При цьому кількість маршрутних автобусів зменшилася більше, ніж на 35 %.

Минулого разу тарифи на проїзд в міському транспорті Тернополя підіймали на початку року. Разова поїздка в маршрутці тоді збільшилася до 5 гривень, а в тролейбусі — до 4 гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ