Під час форуму місцевого розвитку у Трускавці учасники однієї з дискусій обговорили принципи міжрегіональної співпраці, а саме — проект «Змінимо країну разом», що має на меті організацію конкурсів освітніх, культурних та медійних обмінів між закладами Львівської та Луганської областей.

Проект передбачає обмінні візити між вчителями, учнями, працівниками культури, медійниками та громадськими діячами з Львівщини та Луганщини.

Він був створений задля об'єднання та зміцнення культурних зв'язків між регіонами України.

Обмін розпочався у 2016-му, але за останні 2 роки набрав обертів. До прикладу, у 2018-му участь в проекті взяли 207 учасників, у 2019 — 765.

Найбільшою популярністю користуються конкурси в освітній сфері.

«Коли я чую відгуки від дітей ветеранів Луганщини, які були за обміном на Львівщині чи Франківщині, у них горять очі, вони вірять і люблять єдину Соборну Україну», - зазначила Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз.

Міністр додала, що кожен українець, незалежно від того, чи є він жителем Західної чи Східної України, є носієм тих самих цінностей, які вкрай важливі для нашого майбутнього.

«Змінимо Україну разом» - це перший на території нашої держави проект, який дійсно консолідує українське суспільство. Так сталось, що проект відповідає на потужний виклик гібридної війни, яку нав'язує нам РФ», - висловився заступник голови Луганської ВЦА Юрій Клименко.

До слова, бюджет одного з проектів освітнього та культурного обмінів становить до 50 тисяч гривень, обміну між ЗМІ — до 100 тисяч гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ